Lomhulladék elszállítási időpont 2015-ben

Értesítjük a település lakóit, hogy a Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft-től kapott tájékoztatás alapján a lomhulladék elszállításának időpontja: 2015. június 09.

Minden utcában a fent megjelölt napon, egyszeri végigjárással történik a lomtalanítás. Kérjük, hogy a lomokat kizárólag a fent megjelölt napon, az ingatlanok elé, a hulladéktároló edény szokásos helye mellé, reggel 6 óráig helyezzék ki.

A lomtalanítás során, az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a gyűjtőedényekben.

Ezek pl. működésképtelen háztartási berendezések, feleslegessé vált bútorok, konyhai, fürdőszobai szerelvények, nagy dobozok.

Kérjük, hogy a lomtalanítási napokon ne helyezzenek ki: vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat valamint ezek kiürült göngyölegét, építési törmeléket, zöldhulladékot, gumiabroncsot illetve egyéb veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékokat (pl. gyógyszer, akkumulátor, gumiköpeny, üres olajos kanna, stb).

A begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során el nem szállított hulladékok elszállítása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.